Politika privatnosti

Ecomex doo, Beograd ceni Vaše poverenje koje ste nam ukazali davanjem Vaših ličnih podataka. Sa Vašim ličnim podacima ćemo se ophoditi u skladu sa ovom politikom, adekvatnim propisima i Vašim željama.
Vaše lične podatke koristimo za obradu Vaše porudžbine, da bismo poslali e-vesti na koje ste prijavljeni ili da bismo Vas kontaktirali drugim putevima ukoliko ste nam za to dali odobrenje. Istovremeno se koristimo Vašim ličnim podacima da bismo poboljšali naše usluge i iskustvo kupovine kod nas putem bilo kog od kanala prodaje.
Politika privatnosti se odnosi na obrađivanje ličnih podataka koji se prikupljanju i procesuiraju onlajn, kao i na lične podatke prikupljene putem drugih kanala (telefona, maloprodaje). Politika privatnosti za cilj ima da Vam pruži jasan uvid u to kako obrađujemo Vaše lične podatke koje nam dajete, našu posvećenost njihovoj zaštiti, kao i Vaša prava i mogućnosti kontrole koje imate u korišćenju Vaših ličnih podataka i zaštiti privatnosti.

LIČNI PODACI I NAČIN PRIKUPLJANJA
Lični podaci su bilo koja informacija koja se odnosi na Vas i koja Vas lično identifikuje, da li sama po sebi ili u kombinaciji sa drugim nama dostupnim informacijama. Ecomex doo će prikupljati različite lične podatke o Vama koje nam sami dajete, uključujući tu i istoriju kupovine.

Vaši lični podaci se prikupljaju putem:
 Porudžbina (putem interneta ili telefona) – kada poručujete proizvode neophodno je da nam date lične podatke kako bismo obradili Vašu porudžbinu;
 Registracije – Ecomex sajt nudi mogućnost registracije, kako ne biste morali da unosite podatke o dostavi svaki put kada poručujete proizvod. Registracija nije obavezna za kupovinu i na Vama je da se odlučite da li želite da se registrujete ili ne;
 Prijavljivanja na e-novosti, pri čemu se svaki korisnik prijavljuje za e-novosti, koje podrazumevaju vesti u informativne svrhe, ponude,promocije i bilo koje druge vesti koje Ecomex želi da podeli sa Vama;
 U maloprodaji: u slučaju da želite, svoje lične podatke možete podeliti i sa našim timovima u maloprodaji. Ovo naravno nije obavezan uslov za kupovinu.
U zavisnosti od toga koje lične podatke želite da nam date i zavisno od svrhe svakog formulara ili načina prikupljanja ličnih podataka, prikupljeni podaci mogu podrazumevati:
 Ime;
 Prezime;
 Adresu;
 Poštanski broj i grad;
 E-mail adresu;
 Telefonski broj (fiksnog telefona i/ili mobilnog telefona);
 Datum rođenja;
 Pol.
Iz Vašeg korišćenja vebsajta (registracije, poručivanja…) pregledač šalje informacije o Vama preko naših servera uključujući IP adresu, datum i vreme Vaše posete i informacije o vremenu provedenom na našim vebasjtovima, URL referera (vebsajt sa kog dolazite); stranice koje ste posetili na našim vebsajtovima i informacije o uređaju ili pregledaču (npr. tip i verzija pregledača,operativni sistem…)

OBRAĐIVANJE PORUDŽBINE

Ukoliko ste poručili proizvode online ili telefonskim putem Ecomex doo će upotrebiti Vaše lične podatke u svrhe slanja poručenih proizvoda i kako bismo Vas kontaktirali u vezi sa statusom Vaše porudžbine putem e-maila, telefona ili na drugi način. Ovo će biti urađeno u svrhu izvršenja kupoprodajnog ugovora. Takođe ćemo proslediti Vaše lične podatke službi dostave i magacinu kako bi Vaša porudžbina bila otpremljena i dostavljena na Vašu adresu dostave. Lične podatke procesuiramo tako da to procesuiranje počiva na kupoprodajnom ugovoru koji smo sa Vama zaključili.
Takođe ćemo možda upotrebiti Vaše godine starosti kako bismo proverili da li ste dovoljno stari da zaključite validan kupoprodajni ugovor i da li nam je dozvoljeno da obradimo Vaše lične podatke. Takvom upotrebom ličnih podataka se koristimo po osnovu zakonskih obaveza.
Pružanje podrške klijentima
Ukoliko nas kontaktirate putem odeljenja za podršku klijentima ili preko drugih odeljenja pomoću e-maila, telefona mi ćemo procesuirati Vaše lične podatke uključujući tu i informacije o porudžbini i istoriji poručivanja u cilju rešavanja zahteva i pružićemo Vam najbolju moguću uslugu. Te lične podatke ćemo obraditi na način koji je neophodan za poštovanje ugovora sa Ecomex doo ili ako je to potrebno po zakonskim obavezama.

Lična komunikacija sa Vama
 Ako ste dali pristanak (ili onlajn ili putem telefona ili u prodajnim objektu) za ličnu komunikaciju, mi sa Vama možemo komunicirati putem telefona, SMS-a, e-maila ili putem štampanih materijala.
 Ukoliko ste se pretplatili na naše e-novosti i stoga izrazili želju da primate naše e-novosti i saglasili se sa našom Politikom privatnosti, uspostavićemo sa Vama lični oblik komunikacije putem e-maila sa obzirom na Vaš pristanak;
 Ukoliko ste kupili proizvod i dali nam e-mail adresu tokom procesa prodaje, mi možemo koristiti tu e-mail adresu kako bismo Vam slali e-novosti o našim proizvodima ili uslugama.  Mi Vam dajemo mogućnost da se odjavite i ispišete sa svih
naših budućih e-novosti u okviru svakog e-maila za potvrdu porudžbine, kao i u svakom sledećem promotivnom e-mail materijalu koji dobijete od nas.

Ecomex doo će koristiti Vaše lične podatke i za analizu i istraživanja, što je neophodno i u svrhe našeg legitimnog interesovanja i razumevanja naših kupaca i njihovih preferencija, identifikaciju trendova, poboljšanje korisničkog iskustva, pružanje informacija, sadržaja i ponuda prilagođenih Vašim potrebama, opšta istraživanja u statističke svrhe i svrhu dobijanja izveštaja, za razvoj novih
proizvoda i usluga, praćenje karakteristika postojećih proizvoda i usluga i poboljšavanje naše tehnologije.

OBELODANJIVANJE VAŠIH PODATAKA O LIČNOSTI
Ugovorni partneri
Mi poštujemo poverenje koje ste nam ukazali davanjem ličnih podataka i nećemo ih deliti ni sa kim ko bi ih iskoristio u sopstvene svrhe. Međutim, možda ćemo podeliti Vaše lične podatke sa ugovornim partnerima, zarad npr. dostave proizvoda (našim
magacinom, kurirskom službom), naplate porudžbine (npr. bankama), personalizacije komunikacije (štamparskim kućama, kurirskom službom) itd., sa kojima imamo zaključene pisane ugovore o obradi Vaših ličnih podataka samo u gore navedene svrhe.
Društvene mreže
Ecomex doo sajt će Vam možda ponuditi plug-inove različitih socijalnih mreža. Ukoliko se odlučite da stupite u interakciju (registracijom naloga na društvenoj mreži), Vaša aktivnost na našem vebsajtu ili putem naših aplikacija bi takođe mogla biti
dostupna i toj društvenoj mreži, u zavisnosti od politika privatnosti sa kojima ste se složili prilikom registracije na toj mreži. Ukoliko ne želite da delite te informacije, molimo Vas da se odjavite sa takvih društvenih medija.
Sa ovlašćenim državnim organima
U slučaju bilo kakvih zahteva od strane sudske i izvršne vlasti i ukoliko je potrebno za određene pravne procese, istrage itd., Ecomex doo bi mogao podeliti Vaše lične podatke sa državnim vlastima.

Uz Vašu saglasnost
Pored gore navedenog, Ecomex doo bi mogao podeliti Vaše lične podatke samo uz Vaš prethodni pristanak na to sa kim (kojom kompanijom) i u koje svrhe bismo podelili lične podatke. Ovo nije uobičajena praksa, međutim može to postati u budućnosti.

ČUVANJE LIČNIH PODATAKA
Ecomex doo efikasno radi na implementiranju prigodnih tehničkih i organizacionih sigurnosnih mera, po osnovu organizovane procene rizika, kako bi podatke zaštitila od bilo kakve neovlašćene ili protivzakonske upotrebe i od bilo kakvog slučajnog gubitka,
uništenja ili oštećenja.
Čuvaćemo Vaše lične podatke sve dok smo na to pravno obavezani ili dok budemo imali Vašu saglasnost. Međutim, u bilo kom momentu možete zahtevati pristup Vašim ličnim podacima ili brisanje ličnih podataka (osim ako mi nemamo obavezu da nastavimo sa obradom takvih ličnih podataka).

PRISTUP VAŠIM PODACIMA O LIČNOSTI
Povlačenje saglasnosti
Ukoliko želite da ograničite komunikaciju sa firmom Ecomex doo na određene kanale komunikacije, ili za sve kanale komunikacije, to možete uraditi u bilo kom momentu tako što ćete nas pozvati ili nam poslati e-mail.
Možete se i sami ispisati iz e-mail komunikacije sa nama, tako što ćete kliknuti na link za odjavu koji se nalazi u zaglavlju ili pri dnu svakog promotivnog e-maila.
Takođe nam možete pisati i na ovu e-mail adresu: shop@ecomex.rs
Možete nas čak i pozvati telefonom, kako biste se odjavili.
Na ovaj način ćete se isključiti iz dobijanja naših e-mailova i/ili komunikacije putem drugih kanala: SMS, štampanih materijala. Mi ćemo se potruditi što pre da povučemo Vašu saglasnost. Usled specifičnosti poslovnog procesa i tehničkih ograničenja, moguće
je da u okviru od 15 dana od dana Vaše odjave, još uvek dobijate e-mailove sa marketinškim ponudama i drugim sadržajem od strane Ecomex doo (u slučaju da je e-mail već poslat ili da je u fazi slanja). Unapred se izvinjavamo i molimo Vas za razumevanje.

Pristup, brisanje i ispravka ličnih podataka
Ukoliko imate registrovan nalog, određene lične podatke o sebi možete proveriti, ukoliko ste registrovani. Međutim, za pristup svim ličnim podacima molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila na shop@ecomex.rs, a mi ćemo Vam poslati kopiju svih ličnih podataka koje obrađujemo vezano za Vas. Takvi lični podaci će biti predati u računarski-razumljivoj formi, koja se može dostaviti i trećim stranama na Vaš zahtev.
U bilo kom trenutku takođe možete zahtevati ispravku Vaših ličnih podataka ili brisanje ličnih podataka slanjem e-maila na shop@ecomex.rs

RUKOVODILAC PODATAKA
Kako biste postavljali pitanja, zahteve za lične podatke, ostvarili svoja prava vezana za lične podatke možete nas kontaktirati na emejl adresu: shop@ecomex.rs ili nam pišite na adresu ECOMEX doo, Kumodraška 265a, Beograd, Srbija.
Takođe, možete kontaktirati našu osobu za zaštitu ličnih podataka putem e-pošte: shop@ecomex.rs ili na adresu ECOMEX doo, Kumodraška 265a, Beograd, Srbija.