Kafa u zrnu

Čin ispijanja kafe ne bi trebalo da predstavlja samo užitak za nepca, već i za čulo vida, dodira, mirisa i sluha.
Vid –  Svaka šoljica kafe stvara jedinstvenu i neponovljivu scenu. Krema na vrhu sa svojom toplom braon bež bojom i baršunastom strukturom čini jedinstveni dizajn. Za ljubitelje espressa sa mlekom otvara se potpuno nova dimenzija umetnosti slikanja na peni od mleka tzv. „latte art“. Dobra espreso kafa prvo se konzumira pogledom.
Dodir –  Kontakt tople espreso kafe sa nepcima i jezikom stvara jedinstven osećaj, nežan i baršunast. Ovaj osećaj nastaje zahvaljujući česticama ulja koje nose u sebi sve komponente aroma.
Miris – Šoljica espresa sadrži više od 700 aroma. Svet mirisa spreman da omami telo i dušu, krije se ispod nežne kreme tj. pene od kafe. Jedan potez kašičicom u krug oslobađa divne mirise. To su mirisi pečenog koštunjavog voća, pečenih biskvita i hleba, čokolade i kakaoa, cvetnih aroma, voćnih i citrusnih aroma, kao i mirise raznih začina.
Sluh –  Dobijanje šoljice espresa je performans čitavog orkestra. Zvuk mašine, otkucaj mlina, zvuk prolaska vode kroz mlevenu kafu najavlju za nekoliko trenutaka dolazak savršenog espresa koji sa sobom nosi posebnu muzičku temu.
Godine iskustva u proizvodnji kafe, predan strastven rad i nove tehnologije omogućavaju Hausbrandtu da svojim klijentima ponudi niz izvanrednih mešavina. Od 100% Arabike do kafe bez kofeina, Hausbrandt bira najbolja zrna iz celog sveta postižući dosledan standard kvaliteta.

Venezia

Espreso mešavina sa jakim mirisom prepečenog hleba. Kafa se odlikuje punim telom i slabom kiselošću. Daruje nepcu prijatnu slast zahvaljujući prisustvu brazilske Arabike. Prijatna i harmonična kombinacija sa dugotrajnom završnicom.

Oro Casa

Espreso kafa koja se odlikuje punim telom i jedva primetnom kiselošću. Iz nje se širi miris prepečenog hleba i suvog voća. Espreso slatkog i zaokruženog ukusa.

Espresso – Gold

Mešavina snažnog karaktera. Prisustvo robuste daje ovoj kafi puno telo i prepoznatljivu aromu prepečenog hleba i kolača, dok je kiselost gotovo potpuno odsutna.

Trieste – Silver

Espreso punog tela i slatkog ukusa. Preovladava nota prepečenog tosta i domaćih kolača. Ostavlja u ustima ukus kakaoa i slatkog korena. Dominantno prisustva Arabike daje naglašenu intenzivnu aromu.

Murano

Espreso sa izraženim personalitijem. Kafa punog tela i veoma male kiselosti.  Slatkost i zaokružen ukus mogu se priprisati prisustvu brazilske Arabike.

Herman

Espreso kafa srednje punoće i kiselosti, sa ukusom začina. Slatkog i prijatnog ukusa, izdvaja se zbog arome lešnika i kakaoa.

Academia

Bogata mešavina napravljena od pažljivo odabranih zrna kafe izuzetnog kvaliteta. Kafa srednje punoće tela, nežnog ali intenzivnog ukusa i blage kiselosti. Ostavlja u ustima prijatan ukus voćne arome i gorkog kakaoa.