Ecomex doo

Firma Ecomex nastala je 1993. godine i nalazi se u privatnom vlasništvu. Ecomex je pionir u lansiranju i razvijanju tržišta espresso kafe.
Široka paleta mešavina, kvalitetna usluga servisa i konstanta briga i podrška klijentima, osigurala je da posle toliko godina brend Hausbrandt drži čvrsto lidersku poziciju.

Portfolio je proširen 2000. godine uvozom alkoholnog programa. Potpisan je ugovor o ekskluzivnom uvozu i distribuciji proizvoda sa italijanskom kompanijom Stock.

Kruna poslovanja je svakako lansiranje sopstvenog brenda Cepelin – gorki biljni liker. Ecomex je sopstvene ideje, dugogodišnje znanje, iskustvo i strast za dobrim pićem u saradnji sa kompanijom Stroh iz Klagenfurta, Austrija i jednom renomiranom marketinškom agencijom pretvorio u jedinstveni gorki biljni liker napravljen na potpuno prirodnoj bazi.

 • Hausbrandt espresso
  Hausbrandt espresso
  Početak Hausbrandt kafe seže u 1892 godinu. Spoj tradicionalnog i savremenog čini Hausbrandt kafu cenjenim internacionalnim brendom.
 • Aparati za kafu
  Aparati za kafu
  Ecomex ima više od 1800 pozicija u HoReCa sektoru sa svojom opremom. U ponudi su i aparati na kapsule za kućnu upotrebu ili kancelarije.
 • Praškasti proizvodi
  Praškasti proizvodi
  Topla čokolada tri ukusa i frape u čak 11 fantastičnih ukusa po licenci kompanije Hausbrandt 1892 Trieste.
 • Alkoholni program
  Alkoholni program
  Ecomex zauzima treće mesto u uvozu alkoholnih pića. U ponudi su Cepelin gorki biljni liker, Stock alkoholni program, Gazdina rakija, Fashion vodka i Stroh rum.
 • Bezalkoholni program
  Bezalkoholni program
  PAGO sokovi sa istorijom i tradicijom od 1888. godine insistiraju na konceptu zdravih sokova bez veštačkih aditiva, boja i konzervansa.
 • Čokoladice
  Čokoladice
  Uz savršen espreso pravilno je poslužiti kockicu gorke čokolade sa visokim procenatom kakaoa.
Hausbrandt Trieste sa tradicijom od 1982 godine. Hausbrandt u ponudi ima espreso kafu u zrnu, mlevenu espreso kafu kao i espreso kafu u kapsulama. Širok spektar mešavima Arabika i Robusta kafe.

....

Hausbrandt espresso

Hausbrandt je dobio ime po austrijskom oficiru trgovačke mornarice Hermanu
Hausbrandtu koji je osnovao prvu pržionicu kafe u Trstu, ekonomskoj
predstolnici Habsburškog carstva daleke 1892 godine. Tu je počela
fascinantna priča o Hausbrandt kafi i njenom uspehu. Novo poglavlje savršene
ravnoteže tradicije i inovativnosti započinje 1988 godine kada na čelo
kompanije dolazi Martino Zanetti. Vrednost i kultura kompanije su
osavremenjen, ali stare vrednosti nisu zanemarene.

Put dobijanja kafe najboljeg kvaliteta započeo je davno i daleko, u zemljama
gde se kafa gaji. Pažljiv odabir najboljih zrna kafe najboljih sorti sa
najboljih plantaža je presudan. Samo najkvalitetnija zrna kafe odlaze u
pržionicu. Kafa se prži prirodno i polako, najsavremenijim tehnologijama. Po
prženu kafa se naglo hladi da bi se sačuvali prirodni ukusi. Ovakva strast i
predanost stvorili su jedinstvene vrste Hausbrandt kafe.

....

Alkoholni program

Ecomex je sopstvene ideje, dugogodišnje znanje, iskustvo i strast za dobrim pićem u saradnji sa kompanijom STROH iz Klagenfurta, Austrija i jednom renomiranom marketinškom agencijom pretvorio u jedinstveni gorki biljni liker – Cepelin. Cepelin je potpuno prirodan proizvod dobijen postupkom maceracije. Specifično podneblje suncem osunčanih vrhova Alpa, svež vazduh i čista planinska voda idealni su za rast različitih vrsta aromatičnog bilja. Pažljivim odabirom ovih biljaka, gde svaka nosi svoje specifičnosti mirisa i ukusa i njihovim kombinovanjem na tradicionalan način proizvodi se macerat.

Stock 84 brendi je najprodavaniji italijanski brendi, a 1884. godine bio je samo ideja i san jednog mladog čoveka. Neverovatna priča uspeha i padova. Od služenja na svim kraljevskim dvorovima u Evropi i u Vatikanu, do potpunog razaranja fabrike u drugom svetskom ratu. Lionello Stock nije klonuo duhom. Želeo je da obnovi ono što je godinama stvarao, a njegovi naslednici su nastavili njegovim stopama. Danas, kompanija je u vlasnistvu STOCK SPIRITS GROUP i funkcioniše na osnovu dva principa, savremeni menadžment i tradicionalna proizvodnja. Pored brendija u asortimanu su Keglevich vodke, Wapping džin, Vodka 1906, Amundsen vodka, Maraschino, Limonce itd.

Cepelin pelinkovac maceracija
Transparentni logo kafe Hausbrandt
Transparentni logo Cepelin
Transparentni logo Stock
Transparentni logo Gazdina rakija
Transparentni logo Stroh - the spirit of Austria
Transparentni logo Fashion vodka